Započela terenska istraživanja u svrhu eshumacije posmrtnih ostataka žrtava drugog svijetskog rata i poslijeratnog razdoblja u Gospiću

0
U jutarnjim satima na području grada Gospića na lokalitetu između groblja sv. Marije Magdalene i stadiona Balinovac, započela su terenska istraživanja u svrhu eshumacije posmrtnih ostataka žrtava Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja.
Ovim je činom jasno ukazano na bitnost stalnog i neumornog traganja za žrtvama, na promišljanje o povijesti kao i čuvanje vrijednosti slobode, samostalnosti i suvereniteta.
Svojom nazočnošću početku terenskih istraživanja u cilju eshumacije žrtava prisustvovali su predstavnici Ministarstva hrvatskih branitelja predvođeni ravnateljicom Uprave za zatočene i nestale – Ivonom Paltrinieri, župan Ličko-senjske županije Ernest Petry, gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević, predstavnici  Hrvatske vojske, predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova i Državnog odvjetništva RH.
Prije početka terenskog istraživanja, riječi molitve i Božji blagoslov za žrtve upriličio je gospićki katedralni vikar don Anđelko Kaćunko.

Gs Press