Po drugi puta u ovoj godini zimske nedaće zadesile su Gospić. Nakon prošlih 14 cm snijega i prave kataklizme na nogostupima, noćas nas je zadesila nova nevolja: 4 centimetra snijega! Moglo bi se reći da ima snijega do koljena, ovisno o uzrastu! Zahvaljujući temperaturi zraka oko ništice snijeg se mahom otopio pa su kolnici čisti.

Gorski kotar i Lika

Pretežno oblačno s povremenim snijegom, češćim i intenzivnijim u Lici. Nastat će i novi snježni pokrivač. Vjetrovito uz umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, u najvišim predjelima s olujnim udarima. Najviša temperatura zraka od 0 do 4 °C.

Hrvatska sutra

Prijepodne pretežno oblačno, u Dalmaciji povremeno s kišom, a u njenoj unutrašnjosti te u sjevernim predjelima oborina na granici kiše i snijega, dok će u gorju padati snijeg. Popodne postupan prestanak oborine, prema večeri i smanjenje naoblake. Puhat će umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, u gorju na udare i olujan. Na Jadranu jaka i olujna bura, uglavnom podno Velebita s orkanskim udarima. Jutarnja temperatura od -2 do 3, na Jadranu od 3 do 8. Najviša dnevna većinom od 5 do 10, na dalmatinskoj obali viša, a u gorju oko 1 °C.

Gs Press