Na području Gospića pala su 23 centimetra snijega. Nedovoljno za snježne radosti, ali dovoljno za našu ukupnu žalost. Ulice grada su katastrofalno zapuštene, na kolnicima su ostavljene hrpe snijega, raskrižja i nogostupi su koma…

Prije samo desetak dana gledali smo postrojavanje strojeva Zimske službe i koncesionara koji su nam na ovaj način uputili jamstva da se ne boje  i pokojeg metra oborina. Međutim, iz priloženih fotografija se dobro vidi kakvo je stanje nakon 23 cm snijega.

Građani se neprestano bune na društvenim mrežama i našem portalu šalju upite o (ne)čišćenje snijega koji je jučer pao u Gospiću.  Živimo li mi to u Dalmaciji jer je stanje takvo kao da je prvi put da se grad Gospić susreće sa snijegom? Ceste su danas prohodne, ali parking i nogostupi su zatrpani, djeca ne mogu do škole…

Zatekli smo u centru grada gdje bagere koji čiste i odvoze snijeg.  Ledena kiša koja pada otežava situaciju i neka sela se žale na prekide električne energije. Odgovore za lošu brigu o cestama potražili smo od Lika-cesta koje ove godine čiste grad Gospić. Ljudi ne bježe od odgovornosti, ali napominju kako je svemu kriva loša organizacija čišćenja. Oni su angažirani za čišćenje snijega kroz grad, plaćeni su za prijeđene kilometre. To u praksi izgleda ovako: ralica prođe nekom dionicom i očisti je. Onda padne novi snijeg i ledena kiša pa dolaze i novi kilometri koje opet treba proći.

Posebne priče su raskrižja u Gospiću. Taj dio posla odrađuje „Komunalac“. Da ne bi bilo kako smo ikoga željeli napadati, obratite pažnju na galeriju slika. Tih 23 cm su nas skoro prometno paralizirali. Onda ostaje pitanje što bi bilo da je palo metar i pol snijega, što je ranije bila redovna pojava???

Nekad se snijeg ukljanjao u večernjim ili ranojutarnjim satima a ne u sred dana da uzrokuje i prometni kolaps!

Gs Press