Danas je u prostorijama HDZ-a Ličko-senjske županije u Gospiću održana proširena sjednica nacionalnog Predsjedništva Mladeži HDZ-a.

Sjednica je započela odavanjem počasti Domovini, himnom Lijepa naša te minutom šutnje u čast prvom predsjedniku HDZ-a i Hrvatske države dr. Franji Tuđmanu, svim palim za Domovinu i svim umrlim članovima HDZ-a.

Uz Nacionalnog predsjednika Mladeži HDZ-a Maksimilijana Šimraka i predsjednika Mladeži HDZ-a Ličko-senjske županije Marina Marasa, sjednici su prisustvovali i članovi Predsjedništva Mladeži HDZ-a te član Predsjedništva HDZ-a, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Ličko- senjske županije te Ličko- senjski župan Ernest Petry, tajnik Županijske organizacije HDZ-a Ličko-senjske županije Ivica Radošević, predsjednik Gradske organizacije HDZ-a grada Gospića Mario Stilinović, donedavni predsjednik Mladeži HDZ-a Ličko-senjske županije Ivan Milinović, kao i članovi Županijske organizacije Mladeži HDZ-a Ličko- senjske županije.

Sjednicu je otvorio predsjednik Mladeži HDZ-a Ličko senjske županije Marin Maras te se prisutnim članovima obratio prigodnim riječima.

Nakon uvodnih riječi predsjednika Mladeži HDZ-a Ličko-senjske županije, predsjednik ŽO HDZ-a Ličko-senjske županije Ernest Petry poželio je dobrodošlicu predsjedniku Mladeži HDZ-a Maksimilijanu Šimraku, kao i svim nazočnim članovima Mladeži HDZ-a koji su došli iz različitih dijelova Hrvatske.

U nastavku obraćanja istaknuo je kako je upravo Ličko-senjska županija utvrda Hrvatske demokratske zajednice u Republici Hrvatskoj te kako će na predstojećim izborima kroz izborne rezultate, ali i kroz rezultate realizacije investicija koje se realiziraju na području županije u suradnji s Vladom RH predvođenom premijerom Andrejom Plenkovićem opravdati položaj vodeće i najbrojnije stranke u Republici Hrvatskoj.

-„Ponosni smo što štujemo naš izvor, a na identičan način i Mladež HDZ-a Ličko-senjske županije prati ideologiju pokojnog predsjednika Dr. Franje Tuđmana i od te ideologije nikada nećemo odstupiti te ćemo se uvijek držati temelja na kojima je nastala Hrvatska država i Hrvatska demokratska zajednica, uz naglasak da se moramo prilagođavati novim političkim okolnostima i vremenima.“

Po završetku izlaganja, osvrnuo se i na obljetnicu smrti blaženog Alojzija Stepinca, nadbiskupa i kardinala koji je preminuo na današnji dan prije točno 64 godine u 14 sati i 15 minuta, ispred čije biste su po završetku sjednice položene svijeće u znak sjećanja.

Predsjednik nacionalne Mladeži Maksimilijan Šimrak zahvalio je na gostoprimstvu te istaknuo:

-Iza nas su izbori u Mladeži na kojima smo pokazali ozbiljnost, zrelost i spremnost za izbore koji nam dolaze u ovoj godini. Mladi u Hrvatskoj demokratskoj zajednici nisu samo budućnost, već i sadašnjost što potvrđujemo brojnim aktivnostima i inicijativama koje su usmjerene na jačanje položaja i podizanje kvalitete života svih mladih u Hrvatskoj. U nadolazećem periodu pokazat ćemo našu snagu i zajedništvo te na čelu s predsjednikom Plenkovićem ostvariti treću uzastopnu povijesnu pobjedu na parlamentarnim izborima, pobjedu na europskim izborima, kao i pobjedu na predsjedničkim izborima.

Nakon rasprave o aktualnoj političkoj situaciji i zaključenja sjednice, nazočni su se uputili odati počast i položiti svijeće ispred biste Dr. Franje Tuđmana, spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata te kod ranije spomenutog spomenika blaženog Alojzija Stepinca.

Gs Press