U Gospiću održan Dan sporta Ličko-senjske županije

0

U dvorani Pučkog otvorenog učilišta „dr. Ante Starčević u Gospići večeras je u organizaciji Zajednice sportova Ličko-senjske županije održana manifestacija pod nazivom „Dan sporta Ličko-senjske županije“. Na taj se način nagradilo  najbolje sportske klubove i pojedince za pregalaštvo na sportskom planu. U uvodnom dijelu svečanosti nazočnima se zahvalio  župan ličko-senjski Ernest Petry.

Svakako mi je čast večeras pozdraviti brojne sportašice i sportašem trenere i sportske djelatnike koji su se iskazali na području sporta u našoj županiji. Svi znamo koliko je sport važan za fizičko i mentalno  zdravlje, posebno kada su u pitanju mlađi naraštaji. Posebno pozdravljam i brojne trenere i sportske djelatnike koji su svih ovih godina požrtvovno radili s našim sportašicama i sportašima svih uzrasta.

Treba reći da svi vi u radu i dalje imate snažnu potporu Ličko-senjske županije. Za sve vaše probleme naša su vrata uvijek širom otvorena i u nama ćete uvijek imati pouzdanog suradnika. Izdvajanja za sport su  sve veća i vjerujem da ćemo na taj način imati još zapaženije rezultate, bez obzira o kojem se sportu radi i u kojoj se razini natječete, istaknuo je župan Petry.

Nazočnima se obratio i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog obora Siniša Krajač rekavši kako hrvatski sport počiva najprije na entuzijazmu mnoštva sportašica i sportaša, kao i na brojnim trenerima i sportskim djelatnicima koji unatoč amaterizmu postižu izvrsne rezultate. Nazočne je pozdravio i predsjednik Zajednice sportova Ličko-senjske županije i nekadašnji uspješni hrvač Milan Radošević.

Nagrade za doprinos u razvoju sporta dobili su: Zlatko Tomljanović, Ivica Perković,  Vladimir Romić, Darko Banić, Leopold Špehar, Odbojkaški klub „Novalja“, Tomislav Rukavina i Mirko Radotić. 

Među laureatima godišnjih nagrada za razvoj sporta i perspektivnih sportašica i sportaša našli su se: Matija Podnar iz NK „Nehaj“ Senj, ekipa dječaka RK „Gospić“ i Klara Markaljević iz Boksačkog kluba Otočac. Nagrade u kategoriji ženskih ekipa mlađeg uzrasta  osvojile su odbojkašice OK „Novalja“. Nagrade za najboljeg sportaša i sportašicu u uzrastu do 18 godina dobili su Rino Mašić, europski prvak u obaranju ruku i Nika Lopac iz Boksačkog kluba Senj.

Za najboljeg sportaša i sportašicu u 2021. proglašeni su Ivan Barbić iz RH Senj i Mihaela Bolješić iz Taekwondo kluba Brinje. Najboljim sportskim klubom proglašen je Boksački klub Senj i Ženski kuglački klub Plitvice. Najboljim trenerom u 2021. godini proglašen je Veselin Lakičević iz Boksačkog kluba Senj. U Senj odlazi i nagrada za životno djelo  koja je pripala Branimiru Tomljanoviću iz RK Senj.

Program je vodio i definirao uz mnoštvo svojih poetskih radova Ante Nadomir Tadić Šutra, popularni pjesnik i književnik.

Gs Press