Domu za starije i nemoćne u Gospiću danas se barem na kratko-pomladio. Zasluga je to sudionika volnterske akcije i Rotary kluba koji je u dogovoru s Upravom Doma prionuli poslu i  u neposrednoj blizini stvorio novi „Edenski vrt“ s mnoštvom  začinskog bilja, grmova i stabala bobičastog voća. Akciju su podržali zamjenica župana Jasna Orešković Brkljačić, gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević, saborska zastupnica Anita Pocrnić Radošević,volonteri GD Crvenog križa  Gospić. članovi brojnih udruga i mnoštvo zaposlenika Uprave šuma podružnice Gospić predvođenih upraviteljem Mariom Stilinovićem.

Kako nam je rekla  Mateja Angelina Kramar  koja je ovdje u ime Rotary kluba koordinatorica za Hrvatsku i ujedno voditeljica prve hrvatske burze za investiranje u zemljama mu tranziciji, već se tijekom okupljanja volontera uvidjelo kako je akcija ispunila sva očekivanja.

-Kada je objavljeno da se kroz volontersku akciju za „Naš grad“  tražili smo mjesto u Ličko-senjskoj županiji za sadnju 250 sadnica ja sam  predložila gospićki Dom za starije i nemoćne i tako se priča zakotrljala. Tijekom dogovora ravnateljica Ivanka Stilinović nam je  rekla kako bi voljeli da njihovi štićenici imaju svoj vrt i biljke o kojima bi se brinuli.

Akciju provodimo s Veleučilištem RRIF i Klasterom Lika destination, a sadnjom voća želja nam je potaknuti korporativno volontiranje  ustanova čiji će zaposlenici dolaskom na ovu akciju doprnijeti razvoju lokalnih sredina. U konačnici ćemo na 3 000 četvornih metara posaditi 310 sadnica bobičastog voća i začinskog bilja. Akciji se odazvalo više od sotinu volontera, kazala nam je  voditeljica projekta Mateja Angelina Kramar. Nazočne je pozdravila Petra Kovačević iz Klasetera Lika Destination koji su partneri Instituta za odgovorno poslovanje.

-Projekt provodimo od 2022. godine, pri čemu smo prošli niz edukacija korporativnog volontiranja. Veseli nas što ćemo obogatiti okoliš Doma za starije i nemoćne u Gospiću. Sadnjom mnoštva sadnica bobičastog voća  obogatit ćemo i uljepšati okoliš ove ustanove, a njihovi štićenici će dobiti zanimaciju i nadam se vrlo skoro prvim plodovima današnje akcije, uvjerena je Petra Kovačević iz Klastera  Lika destination.

Gs Press