Od svih gradova Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske grad Gospić se opet pokazao kao najhladniji. Tako je u ličkoj metropoli jutros u 7 sati živa u termometru stala na -9,9 stupnja C, u Otočcu -3,8 C a na Zavižanu -14,2 stupnja.

Hrvatska danas

U unutrašnjosti umjereno do pretežno oblačno, mjestimice uz slab snijeg. Na Jadranu većinom sunčano, no na sjevernom dijelu može biti snijega nošenog burom. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni. Na moru će puhati umjerena i jaka bura s olujnim udarima, podno Velebita i orkanskim. Najviša dnevna temperatura zraka između -2 i 3, na Jadranu od 3 do 8 °C.

Gorski kotar i Lika

Pretežno oblačno, ponegdje uz malo snijega, ponajprije u Gorskom kotaru. Kraća sunčana razdoblja vjerojatnija su u Lici. Vjetar većinom umjeren sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura zraka od -4 do -1 °C.

Hrvatska sutra

Sunčano, a malo oblaka bit će ujutro u gorskoj Hrvatskoj te danju na jugu zemlje. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena do jaka bura, podno Velebita na udare i olujna. Najniža jutarnja temperatura zraka između -10 i -5, na Jadranu od -3 do 3. Najviša dnevna od -1 do 4 u unutrašnjosti, a od 5 do 10 °C na moru.

Gs Press / DHMZ