Od svih izmjerenih mjernih mjesta Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske grad Gospić se opet pokazao kao najhladniji. Tako je u ličkoj metropoli jutros u 7 sati živa u termometru stala na -8,6 stupnja C, u Otočcu -7,8 C a na Zavižanu -7,5 stupnja.

Hrvatska danas

U unutrašnjosti umjereno i pretežno oblačno, mjestimice sa susnježicom ili snijegom, prijepodne češćim u Slavoniji, a poslijepodne i navečer u gorskim predjelima. Lokalno može nastati tanji snježni pokrivač. Na Jadranu pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. Nakon jutarnjeg jugozapadnjaka zapuhat će slab i umjeren sjeverozapadnjak, u gorju sjeveroistočnjak. Na Jadranu vjetar umjeren do jak sjeverozapadni, još ujutro i ponovno navečer bura. Najviša dnevna temperatura zraka između 1 i 6 na kopnu te od 6 do 11 °C duž obale.

Hrvatska sutra

U unutrašnjosti umjereno i pretežno oblačno, mjestimice s malo snijega, sredinom dana i susnježice. Na Jadranu većinom sunčano. Vjetar u većini krajeva slab, samo na istoku umjeren sjeverozapadni, u Dalmaciji sjeverni i bura. Najniža jutarnja temperatura od -7 do -2, na Jadranu od -1 do 4, a najvša dnevna uglavnom između 2 i 5 u unutrašnjosti te od 8 do 11 °C duž obale.

Gs Press / DHMZ