U Gospiću jutros -8,4, na Zavižanu -15,8 C

0

Od svih izmjerenih mjernih mjesta Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske Gospić se opet pokazao kao najhladniji. Jutros u 7 sati Gospić je sa -8,4 stupnja C bio najhladniji grad u Hrvatskoj.  Na Zavižanu je izmjereno -15,8 stupnja C.

Hrvatska danas

PETAK Prevladavat će većinom sunčano vrijeme, mjestimice s umjerenom naoblakom. Poslijepodne i navečer na Jadranu se očekuje povećanje naoblake. Puhat će slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u Slavoniji i sjeverozapadni vjetar, a na Jadranu umjerena i jaka bura, na sjevernom dijelu i olujna. Najniže temperature zraka u unutrašnjosti od -10 do -5°C, na Jadranu od -3 do 3°C. Najviše dnevne bit će između -5 i -1°C, na Jadranu od 2 do 7°C.

Hrvatska sutra

U nizinama unutrašnjosti pretežno sunčano, u gorju djelomice sunčano, a na Jadranu umjereno do pretežno oblačno s tek kraćim sunčanom razdobljima a može pasti i malo susnježice ili snijega, ponajprije u Dalmaciji. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na Jadranu jaka i olujna bura, a osobito podno Velebita na udare moguće i okranska. Najniža temperatura od -11 do -6 na kopnu, te između -4 i 1 °C na moru. Najviša dnevna većinom između -5 i 0 a na Jadranu od 0 do 5 °C.