Od svih izmjerenih mjernih mjesta Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske grad Gospić se opet pokazao kao najhladniji. Tako je u ličkoj metropoli jutros u 7 sati živa u termometru stala na -4,6 stupnja C, u Otočcu -2,6 C a na Zavižanu -3,9 stupnja.

Hrvatska danas

U većini unutrašnjosti niski oblaci uz moguću slabu rosulju, a ponegdje i magla. Uglavnom od sredine dana mjestimice smanjenje naoblake, pogotovo u Slavoniji. U Lici sunčanije. Na sjevernom Jadranu postupno naoblačenje sa zapada, navečer mogućnost i za ponegdje malo kiše, a u Dalmaciji veći dio dana pretežno sunčano. Vjetar uglavnom slab, na istoku poslijepodne do umjeren istočni i jugoistočni, a na Jadranu prijepodne umjerena bura, na jugu ujutro još i jaka. Najviša dnevna temperatura većinom od 2 do 7, a na Jadranu od 11 do 16 °C.

Hrvatska sutra

U unutrašnjosti pretežno oblačno, ujutro mjestimice i maglovito. Osobito je u zapadnim krajevima moguća rosulja, a u gorju se očekuje i slab snijeg. Na Jadranu umjereno do pretežno oblačno, u noći i ujutro na sjevernom Jadranu ponegdje malo kiše, a zatim uglavnom samo na otvorenome moru. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Na Jadranu većinom umjerena bura, do kraja dana podno Velebita i jaka s olujnim udarima, a na jugu i istočni vjetar. Najniža jutarnja temperatura zraka od -2 do 3, a na Jadranu od 5 do 10 °C. Najviša dnevna uglavnom između 1 i 6, a na Jadranu 10 i 15 °C.

Gs Press / DHMZ