U Gospiću jutros -3,0 stupnja, najhladniji grad u Hrvatskoj

0

Od svih izmjerenih mjernih mjesta Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske Gospić se opet pokazao kao najhladniji. Jutros u 7 sati Gospić je sa -3,0 stupnja C bio najhladniji grad u Hrvatskoj. U Otočcu je izmjereno -1,8 , a na Zavižanu +1,8

Hrvatska danas

U unutrašnjosti djelomice sunčano, ujutro mjestimice s maglom ili niskim oblacima. Na istoku poslijepodne naoblačenje. Vjetar uglavnom slab, poslijepodne u Slavoniji do umjeren zapadni. Na Jadranu pretežno sunčano u početku uz umjerenu buru zatim sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka od 8 do 13, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije između 15 i 18 °C.

Gorski kotar i Lika

Pretežno oblačno uz mjestimičnu slabu kišu ili rosulju. Navečer i u noći postupno razvedravanje. Vjetar uglavnom slab. Najviša temperatura zraka od 4 do 8 °C.

Hrvatska sutra

U većini krajeva pretežno sunčano. U noći i ujutro mjestimice magla ili niski oblaci, osobito u unutrašnjosti, a mogući su i uz zapadnu obalu Istre. Vjetar većinom slab, na istoku i na Jadranu do umjeren sjeverozapadni. Još u noći i ujutro duž obale slaba do umjerena bura. Najniža jutarnja temperatura zraka od -1 do 4, na Jadranu od 8 do 12 °C. Najviša dnevna između 9 i 13, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 15 do 19 °C.

Gs Press / DHMZ