U Gospiću jutros -2,7 stupnja, najhladniji grad u Hrvatskoj

0

Od svih izmjerenih mjernih mjesta Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske grad Gospić se opet pokazao kao najhladniji. Tako je u ličkoj metropoli jutros u 6 sati živa u termometru stala na -2,7 stupnja C, u Otočcu -0,8 C a na Zavižanu -1,2 stupnja.

Hrvatska danas

Uglavnom suho te djelomice, na Jadranu često i pretežno sunčano. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla ili niski oblaci, a lokalno se mogu zadržati i veći dio prijepodneva. U Slavoniji, Baranji i Srijemu te na Jadranu puhat će umjeren sjeverozapadnjak, a ujutro duž obale bura. Najviša dnevna temperatura većinom između 8 i 11, a na Jadranu od 13 do 17 °C.

Hrvatska sutra

Pretežno ili djelomice sunčano, ujutro i dio prijepodneva u nizinama unutrašnjosti s mjestimičnom maglom. Vjetar u većem dijelu unutrašnjosti slab, u Podunavlju umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu slaba do umjerena bura i istočni vjetar u okretanju na jugo, ponajprije na sjevernom dijelu. Najniža jutarnja temperatura zraka od -3 do 2, duž obale i na otocima između 5 i 10 °C. Najviša dnevna temperatura od 5 do 10 u unutrašnjosti te između 13 i 16 °C duž obale i na otocima.

Gs Press / DHMZ