Od svih izmjerenih mjernih mjesta Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske grad Gospić se opet pokazao kao najhladniji. Tako je u ličkoj metropoli jutros u 7 sati živa u termometru stala na -1,6 stupnja C, a najhladnije mjerno mjesto je izmjereno na Zavižanu sa -3,6 stupnja.

Hrvatska danas

Na Jadranu pretežno sunčano i vjetrovito. U unutrašnjosti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, češću sredinom dana i popodne, kada je osobito u Slavoniji i gorju moguće i malo kiše. Ujutro na kopnu mjestimična magla i mraz pri tlu. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni. Na Jadranu umjerena i jaka bura, ponegdje s olujnim udarima, osobito podno Velebita. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 8 do 13, na Jadranu između 15 i 18 °C.

Hrvatska sutra

U većini krajeva pretežno sunčano, u unutrašnjosti mjestimice uz povećanu naoblaku. U noći i ujutro na kopnu ponegdje magla, a moguć je i mraz pri tlu. Vjetar slab, u gorju i umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena i jaka bura, lokalno s olujnim udarima, poslijepodne na jugu prolazno u slabljenju. Najniža temperatura zraka od -1 do 4, na Jadranu od 7 do 12 °C. Najviša između 10 i 15 u unutrašnjosti te 16 i 20 °C duž obale i na otocima.

Gs Press / DHMZ