U Gospiću jutros -11,5 stupnja, najhladniji grad u Hrvatskoj

0

Od svih izmjerenih mjernih mjesta Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske Gospić se opet pokazao kao najhladniji. Jutros u 7 sati Gospić je sa -11,5 stupnja C i 25 cm novog snijega bio najhladniji grad u Hrvatskoj.  Na Zavižanu izmjereno -9,9 C.

Hrvatska danas

U većini krajeva djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom, ujutro ponegdje u unutrašnjosti s maglom. Sredinom dana i poslijepodne u unutrašnjosti i na dijelu sjevernog Jadrana lokalno jači razvoj oblaka te kratkotrajan snijeg, mjestimice susnježica i kiša. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni i sjeverni. Na Jadranu u prvom dijelu dana umjerena i jaka, na udare još ponegdje olujna bura, oslabjet će i okrenuti na sjeverac i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura od 4 do 9, na Jadranu između 8 i 13 °C.

Hrvatska sutra

Pretežno sunčano i osobito danju malo toplije. Tijekom ranog poslijepodneva uz promjenjivu naoblaku u unutrašnjosti postoji vrlo mala mogućnost za poneku kap kiše. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni, duž obale i zapadni, a ujutro mjestimice bura. Na kopnu mraz. Najniža temperatura od -7 do -2, na Jadranu između 0 i 5 °C. Najviša dnevna u gorju oko 8, drugdje uglavnom od 10 do 13 °C.

Gs Press / DHMZ