U Gospiću jutros -11,5 stupnja, najhladniji grad u Hrvatskoj

0

Od svih izmjerenih mjernih mjesta Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske grad Gospić se opet pokazao kao najhladniji. Tako je u ličkoj metropoli jutros u 7 sati živa u termometru stala na -11,5 stupnja C, u Otočcu -10,2 C a na Zavižanu -5,7 stupnja.

Nacionalni park Plitvička jezera su jutros izmjerili -12,0 stupnja.

Hrvatska danas

Pretežno sunčano, osobito na Jadranu i u gorju. U sjeverozapadnim kopnenim predjelima, a od sredine dana i u istočnim, te u Istri povremeno umjerena i povećana naoblaka. Vjetar većinom slab, na Jadranu ujutro mjestimice umjerena bura, a zatim sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 0 do 5, na Jadranu od 6 do 11 °C.

Hrvatska sutra

U većini krajeva prevladavat će sunčano. Povremeno umjerene naoblake bit će u Slavoniji i Baranji, ali i na sjevernom Jadranu gdje je osobito prema otvorenom moru moguća magla. Magle će biti i ponegdje u unutrašnjosti. Vjetar uglavnom slab, na istoku Hrvatske i umjeren sjeverozapadni. Na moru ujutro slab do umjeren burin, a danju sjeverozapadnjak. Najniža temperatura zraka u unutrašnjosti od -6 do -1, na moru od 0 do 5 °C. Najviša dnevna između 3 i 7, na obali i otocima od 7 do 10 °C.

Gs Press / DHMZ