U Gospiću jutros 0,8 stupnja, najhladniji grad u Hrvatskoj

0

Od svih izmjerenih mjernih mjesta Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske grad Gospić se opet pokazao kao najhladniji. Tako je u ličkoj metropoli jutros u 7 sati živa u termometru stala na 0,8 stupnja C, u Otočcu +1,0 C a na Zavižanu 0,0 stupnja.

Hrvatska danas

Pretežno i djelomice sunčano te razmjerno svježe. U unutrašnjosti ujutro po kotlinama i uz rijeke lokalno magla, a danju promjenljiva naoblaka. Sredinom dana i poslijepodne ponegdje kratkotrajna kiša ili pljusak, ponajprije u Slavoniji i Baranji. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, u gorju sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena do jaka bura, osobito podno Velebita s olujnim udarima, slabjet će i poslijepodne na srednjem i južnom dijelu prolazno okrenuti na sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura od 14 do 19, na Jadranu od 19 do 24 °C.

Hrvatska sutra

Prevladavat će sunčano, na kopnu ujutro ponegdje s maglom, danju mjestimice umjerenom naoblakom. Vjetar uglavnom slab, na Jadranu u prvom dijelu dana umjerena, na udare u početku još i jaka bura, a zatim zapadni i sjeverozapadni vjetar. Najniža jutarnja temperatura od 1 do 6, na Jadranu od 10 do 15. Najviša dnevna od 16 do 21, na Jadranu od 20 do 25 °C.

Gs Press / DHMZ