U Gospiću jutros 0.8 stupnja, najhladniji grad u Hrvatskoj

0

Od svih izmjerenih mjernih mjesta Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske grad Gospić se opet pokazao kao najhladniji. Tako je u ličkoj metropoli jutros u 7 sati živa u termometru stala na 0.8 stupnja C, u Otočcu 2.0 C.

Hrvatska danas

Djelomice, na većem dijelu Jadrana i pretežno sunčano. Mjestimice moguće malo kiše u gorju, a navečer i u sjevernim predjelima. Ujutro ponegdje u unutrašnjosti magla. Vjetar većinom slab, na istoku i gorju umjeren sjeverozapadni i zapadni. Na Jadranu slaba do umjerena, ponegdje još jaka bura i sjeverozapadnjak, a u drugom dijelu dana na sjevernom dijelu jugozapadnjak i zapadnjak. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 18 i 23 °C.

Hrvatska sutra

U noći i prijepodne promjenljivo oblačno ponegdje uz kišu, uglavnom u unutrašnjosti, a moguće i na sjevernom te dijelu srednjeg Jadrana. Od sredine dana većinom sunčano, a navečer može još malo kiše biti u unutrašnjosti Dalmacije, te Podravini i Slavoniji. Vjetar uglavnom slab, tek ponegdje umjeren jugozapadni i sjeverozapadni. Na Jadranu prijepodne mjestimice i jugo, a poslijepodne bura. Najniža jutarnja temperatura zraka od 6 do 11, a na Jadranu od 13 do 16 °C. Najviša dnevna većinom između 17 i 22 °C.

Gs Press / DHMZ