U Gospićkoj dvorani odigran 1. Memorijalni malonogometni turnir “Prijatelji za Marina”, pobjednik Futsal Dinamo

0

GOSPIĆ – U organizaciji Malonogometnog kluba „Lika šport“, te pod pokroviteljstvom Hrvatskog nogometnog saveza i Ličko – senjske županije u Gradskoj sportskoj dvorani u Gospiću odigran je 1. Memorijalni malonogometni turnir “Prijatelji za Marina”.

Turnir je organiziran u spomen na prerano preminulog mladog nogometaša Marina Ćaćića, kojemu je u prosincu prošle godine u istoj dvorani pozlilo tijekom utakmice na 1. Božićnom turniru u Gospiću.

Ekipa iz KBC-a Rijeka pokušala mu je spasiti život, ali nisu uspjeli.

Prije otvorenja Memorijalnog turnira, za Marina je služena sveta misa u crkvi Svetog Josipa, nakon koje su sudionici posjetili njegovo posljednje počivalište na groblju u Ličkom Osiku, gdje su položeni vijenci i zapaljene svijeće.

Od nedavno i stadion NK Croatia 92 iz Ličkog Osika nosi Marinovo ime.

Turnir je otvorio ličko-senjski župan Ernest Petry, poručivši kako će se raditi na tome da ovaj sportski događaj postane tradicija uz poduzimanje svih mogućih mjera i aktivnosti da se više ne događaju ovakve ili slične tragedije na sportskim terenima.

Početni udarac na turniru je pripao Hrvatskoj reprezentativki u U-15 gospićanki Mariji Došen.

Prvu polufinalnu utakmicu odigrale su ekipe Futsal Dinamo i HMNK Rijeka u kojoj je pobjedu odnio Futsal Dinamo, dok su drugu polufinalnu utakmicu odigrale ekipe organizator turnira, MNK Lika šport i MNK Šibenik 1983 u kojoj je pobijedila ekipa iz Šibenika.

U utakmici za treće mjesto pobjednik je ekipa HMNK Rijeka koja je pobijedila domaćine, dok je u finalnoj utakmici Futsal Dinamo pobijedio MNK Šibenik 1983 s rezultatom od 3:1 te na taj način osvojio 1. Memorijalni malonogometni turnir “Prijatelji za Marina”.

Cijelo vrijeme turnira utakmice je gledala i obitelj pokojnog Marina, među kojima je bio i otac Stipe koji je I na dan nesreće pratio svoga Marina s tribina.

Rezultati turnira:

Polufinale:

Futsal Dinamo – HMNK Rijeka – 4:2

MNK Lika šport – MNK Šibenik – 2:9

  1. mjesto:

HMNK Rijeka – MNK Lika špor – 6:2

FInale:

Futsal Dinamo – MNK Šibenik – 3:1

Najbolji igrač:

Kristijan Čekol (Futsal Dinamo)

Najbolji strijelac:

Alen Fetić (HMNK Rijeka)

Najbolji vratar:

Mario Jermanović (MNK Šibenik)

Gs Press