Velike količine kiše koje su tijekom dana pale diljem zemlje izazvale su poplave i probleme, a najgore je bilo na području Novog Vinodolskog te na otoku Krku.
Gorski kotar i Lika

Umjereno do pretežno oblačno uz povremenu kišu. Navečer i tijekom noći zahladnjenje pa bi u gorju moglo biti i susnježice ili snijega. Zapuhat će umjeren sjeveroistočni vjetar. Najviša dnevna temperatura od 7 do 10 °C.

Hrvatska danas

Prevladavat će oblačno uz povremenu kišu, na Jadranu ponegdje i obilnu, lokalno praćenu grmljavinom. U gorju će u noći uz zahladnjenje kiša prijeći u snijeg, a susnježice može biti i u nizinama na zapadu zemlje. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Umjereno, mjestimice i jako jugo na sjevernom Jadranu i u sjevernoj Dalmaciji okretat će na buru, podno Velebita s olujnim udarima, a na krajnjem jugu na jak do olujan južni i jugozapadni vjetar. Najviša temperatura od 7 do 11 na kopnu te između 14 i 19 °C duž obale.

Hrvatska sutra

Umjereno i pretežno oblačno, povremeno s kišom. U gorju će biti snijega uz stvaranje snježnog pokrivača, a mjestimična susnježica i snijeg mogući su i u nizinama na zapadu zemlje. Prema večeri u većini krajeva prestanak oborine te djelomično razvedravanje sa sjeverozapada. Na kopnu vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni. Na sjevernom Jadranu umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, a u Dalmaciji uglavnom umjeren sjeverozapadnjak, na krajnjem jugu još ujutro i jugozapadnjak. Najniža temperatura zraka od 0 do 4 na kopnu, a od 8 do 12 na Jadranu. Najviša dnevna od 2 do 7 u unutrašnjosti te između 12 i 17 °C duž obale.

Gs Press / DHMZ