U četvrtak sunčano, a za vikend…

0

Temperatura je primjerice u zapadnim područjima niža za 5 do 10 °C u odnosu na vrijednosti jučer u ovo doba dana.

Nakon jučerašnje sparine, u srijedu je stiglo, za mnoge i željno iščekivano, osvježenje, a sve zbog premještanja frontalnog sustava tijekom noći i jutra s većom količinom vlažnog zraka.

Naoblačenje se sa sjevernog Jadrana premjestilo u zapadne predjele unutrašnjosti, nerijetko s grmljavinom.

“U Istri i na Kvarneru je palo najviše kiše, između 30 i 60 litara po m2, a tek malo manje u Gorskom kotaru. Pljuskova je bilo u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a malo kiše palo je i na sjeveru Dalmacije te u zadarskom zaleđu, ali nedovoljno za prekid pa ni ublažavanje tamošnje dugotrajne suše”, piše RTL-ov meteorolog Dorian Ribarić.

“Fronta se brzo premješta preko naših krajeva, kiša prestaje u središnjim predjelima, uslijediti će razvedravanje te znatno sunčanije poslijepodne i kraj dana. Eventualne grmljavine još može biti ponegdje u Slavoniji.

U četvrtak sunčano, a za vikend…

Manje topao zrak u atmosferi zadržat će se nad našim krajevima. Mnogi su jedva dočekali ovo osvježenje, a temperatura je primjerice u zapadnim područjima niža za 5 do 10 °C u odnosu na vrijednosti jučer u ovo doba dana, dok je u Slavoniji i Dalmaciji tek malo manje vruće.

Slijedi nam opet sunčaniji četvrtak, a onda nam u drugom dijelu petka znatno raste vjerojatnost za kišu i grmljavinu, kojih će na kopnu češće biti u danima vikenda, nerijetko i onih izraženijih. Lokalnih neverina može biti i na Jadranu, izglednije sjevernom dijelu. Temperatura će se tada uz sjeverne vjetrove još malo sniziti, osobito u unutrašnjosti gdje bi mogla biti i malo ispod prosječnih vrijednosti za doba godine”, prognozirao je Ribarić.

Gs Press / net.hr