Nova će oprema olakšati daljnje akcije spašavanja i traganja u Ličko-senjskoj županiji

22. srpnja 2022., Gospić – Klimaoprema donacijom u vrijednosti 10.000 eura osigurala je nabavu specijalizirane opreme HGSS Stanici Gospić. Novom se opremom želi podići razina sigurnosti brojnih akcija spašavanja na području Ličko-senjske županije.

Tvrtka Klimaoprema dio je Amelicor grupacije koja naglasak svojeg poslovanja stavlja na izgradnju bolje budućnosti te stvaranje tehnologija koje će pozitivno utjecati na ljudske živote. Upravo iz tog razloga ova donacija potiče korištenje dobre i kvalitetne opreme za savladavanje izazovnih situacija s kojima se članovi HGSS-a svakodnevno susreću. „S obzirom na to da mnogi članovi našeg tima u slobodno vrijeme uživaju u planinarenju, svjesni smo svih ljepota, ali i opasnosti koje ono krije. Ovom donacijom Klimaoprema želi iskazati zahvalnost svim članovima HGSS Stanice Gospić koji nesebično djeluju u službi građana i brinu o sigurnosti zajednice. Nadamo se da će im nova oprema olakšati brojne akcije potrage i spašavanja po nepristupačnim terenima“, izjavio je predsjednik uprave tvrtke Klimaoprema, Sergio Galošić.

Važnost ove donacije, kao i opreme koja je njome osigurana, istaknuo je i Josip Brozičević, voditelj HGSS Stanice Gospić. 

„Radi se o nabavi specijalizirane opreme za spašavanje koja je od posebne važnosti u ekstremnim uvjetima poput zimskih intervencija na vrlo niskim temperaturama ili ljetnih spašavanja prilikom kojih je, uslijed pogoršanja vremena ili drugih neočekivanih uvjeta, potrebno provesti neko vrijeme na terenu. Kako bi naša efikasnost u takvim situacijama bila što bolja, potrebna nam je kvalitetna i lagana oprema, koja je sukladno tome i skupa, te ju mi iz svog proračuna nismo bili u mogućnosti financirati“, rekao je Brozičević.   

Na popisu pribavljene opreme našli su se novi šatori, podloge za spavanje, punjive baterije, čeone svjetiljke i još mnogi drugi komadi opreme neophodni za svakodnevne akcije u svrhu očuvanja ljudskog života, zdravlja i imovine.

Klimaoprema već dugi niz godina daje donacije kako bi se povećala sigurnost i efikasnost HGSS Stanice Gospić koja, u spašavanju i potragama, pokriva čak 12% teritorija Republike Hrvatske. Osim donacija, od jeseni su u planu i druge aktivnosti koje će dodatno povezati ove dvije organizacije i produbiti njihovu daljnju suradnju. 

Gs Press