Kako smo već ranije izvijestili, Općina Karlobag bogatim programom slavi trideset godina svog postojanja.

U sklopu obilježavanja, danas je održana velika vježba civilne zaštite koja je ujedinila snage HGSS-a, vatrogasaca DVD Karlobag, Crvenog križa te policije. Vježba je simulirala scenarij potresa, a svi sudionici su pokazali visoku razinu pripremljenosti i koordinacije.

Đurđica Mataija iz civilne zaštite i Eleonora Odorčić iz Crvenog križa bile su zadužene za prezentaciju u lokalnoj školi. Njihove su prezentacije bile fokusirane na edukaciju učenika o važnosti brze reakcije i postupanja u slučaju potresa.

Nakon evakuacijske vježbe iz školske zgrade, djeca su imala priliku pobliže se upoznati s vozilima i opremom. Slušali su objašnjenja o raznim aspektima sigurnosti i rada službi koje su sudjelovale u vježbi. Kao kruna dana, učenici su se imali priliku provozati u vozilima civilne zaštite, vatrogasnih službi i policije, što je za mnoge bio jedinstven i uzbudljiv doživljaj.

Ovaj dan će svakako ostati zapamćen kao demonstracija zajedništva i posvećenosti sigurnosti i dobrobiti zajednice koja ponosno korača u svoje sljedeće desetljeće postojanja.

Gs Press