U proteklim danima, jak olujni vjetar u podvelebitskom području te mokar snijeg u kontinentalnom dijelu Like uzrokovali su probleme u opskrbi električnom energijom, kao i oštećenja elektroenergetskih objekata. Prema izvješću Elektrolike, oko 5000 kućanstava ostalo je bez struje tijekom jučerašnjeg dana, a situacija je posebno kritična na mjestima gdje su ceste zatvorene i postoji velik broj oštećenih objekata.

Tijekom jučerašnjeg dana, rješavanje problema dovelo je do ponovne uspostave napajanja za 2500 kućanstava, a preostalih 2500 nije imalo struju tijekom noći. U nastojanju da se situacija normalizira, na terenu je angažirano oko 80 montera, koji pokušavaju pronaći kvarove i otkloniti ih. Međutim, veliki broj oštećenja i zatvorenih cesta čine ovaj proces izazovnim.

Najteže pogođeno područje je podvelebitski dio u široj okolici Karlobaga, gdje su oštećenja na elektroenergetskim objektima najveća, a ceste su zatvorene. U kontinentalnom dijelu, problemi su zabilježeni u Brušanima, Pazarištu, Trnovcu, Bužimu, Kosinju, dijelu Plitvičkih jezera, Donjeg Lapca, te širem području Gračaca. Trenutno oko 500 kućanstava i dalje nema električne energije.

Svi pozvani su na strpljenje dok se situacija ne normalizira, a Elektrolika radi neprestano kako bi se isporuka električne energije što prije obnovila.

Gs Press