Toplinski val polako prolazi, ali slijedi nagla promjena: Stižu pljuskovi i grmljavina, upaljen je i Meteoalarm

0

U subotu će ponekog pljuska biti uglavnom u istočnim predjelima, a zatim u nedjelju i drugdje.

Prolazi vrhunac toplinskog vala. Od danas i osobito za vikend bit će manje vruće. Uglavnom će u unutrašnjosti biti lokalnih pljuskova, ali i ponegdje na sjevernom Jadranu.

Iako je jutros pretežno sunčano, ima umjerene naoblake u dijelu Dalmacije, na istoku i povećane, uz slabu oborinu. I u nastavku dana bit će nestabilnosti, uglavnom u unutrašnjosti, i to najizglednije istočnoj, piše N1.

Sustav Meteoalarm DHMZ-a upozorava na pljuskove praćene grmljavinom na osječkom području.

“Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom”, navodi se na stranicama Meteoalarma.

Ipak, iako je vrhunac toplinskog vala prošao, treba napomenuti kako je za danas i dalje na snazi Meteoalarm za cijelu zemlju.

Image
Izvor: Meteoalarm

U Dalmaciji sunčano tijekom vikenda

U drugom dijelu dana osvježenje će donijeti i vjetar sjevernog smjera, sjeverac i sjeveroistočnjak, koji mogu prolazno biti i pojačani. Na moru će puhati uglavnom zapadnjak i sjeverozapadnjak, slabim do umjerenim intenzitetom i bit će većinom suho i sunčano. Tek na dijelu sjevernog Jadrana može biti nestabilnosti.

U unutrašnjosti i tijekom vikenda promjenjivo. U subotu će ponekog pljuska biti uglavnom u istočnim predjelima, a zatim u nedjelju i drugdje. Lakše će se disati uz slab do umjeren vjetar sa sjevera i temperaturu ispod 30 stupnjeva, piše RTL.

Na Jadranu idućih dana većinom sunčano, na sjevernom dijelu će u subotu puhati i jaka bura uz koju će temperatura biti nešto niža, a tek rijetko je moguć i poneki neverin. U Dalmaciji uglavnom vedro, a bit će i malo manje vruće.

Gs Press / net.hr