Nema službenih statistika o pravoj „kancerogenoj epidemiji“ u Gospiću i okolici. O tome se već godinama govori, ali uglavnom potiho, da se ne bi digla panika. Sve kreće po onoj „čuo sam da je taj i taj obolio od raka“… U prilog tvrdnjama po kojima se netko igra s ljudskim zdravljem došle su nam sa deponije smeća Rakitovac. Na poziv jednog našeg čitatelja obišli smo lokaciju koju nam je opisao u telefonskom razgovoru.

Dolaskom na deponiju-šok! Na korak od Gospića zatekli smo ogromnu hrpu salonitnog  otpada. Po gruboj procjeni tamo ga je odbačeno puno, puno više nego li da je netko mijenjao krov. Dobivamo informaciju po kojoj „Bog te pitaj koliko je salonita tu bačeno ranije, ali su ga prekrile tone smeća iz domaćinstava“. Usput doznajemo kako se salonit doista dovozio i ranije, ali ne iz okolice Gospića, nego li iz većih udaljenosti. Sudeći po ovome Lika se više nebi smjela dičiti epitetom po kojoj je zadnja eko-oaza u Hrvatskoj. U kojoj imamo tri nacionalna parka, Park prirode i Pećinski park.

Kome se obratiti za informaciju kada nam Gradska uprava funkcionira po principu podobnih i nepodobnih medija, kao privatno vlasništvo?!? Znamo da će se na ovo netko osoviti „na zadnje noge“, bljuvati otrov i pokušati nam dokazati da nismo u pravu. Kao medij prihvaćamo svaku kritiku, ali fotografije u prilogu zaista su ilustracija za naše crne slutnje. Ukoliko smo pravna država u koju se svi zaklinjemo, netko će odgovarati za ovaj kancerogeni materijal koji se bacio tamo gdje mu nikako nije mjesto.

GS press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.