Tijekom vikenda evidentirano je 8 prometnih nesreća i sve su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca (6), Korenice (1) i Karlobaga (1)
Foto. Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđen je 51 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 8 prekršaja isteka važenja prometne dozvole i 3 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća utvrđena brzina kretanja od 238 km/h izmjerena je jučer na autocesti A-1, između Svetog Roka i Jadove, u smjeru Zagreba, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 66-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na području RH u trajanju od 1 mjeseca.

Gs Press / PULS