Kako bi se izbjegle najteže posljedice u prometu skrećemo pozornost svim sudionicima u prometu da poštuju prometne propise

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je 25 prometnih nesreća, u kojima su 3 osobe teško ozlijeđene, 5 osoba je lakše ozlijeđeno, a 19 prometnih nesreća je s materijalnom štetom.

Izdvajamo prometne nesreće u kojima su 3 osobe teško ozlijeđene, a koje su se dogodile:

– u petak, 28. srpnja 2023. godine u 19,20 sati na dionici državne ceste broj 406, u mjestu Prizna kada je 50-godišnjak iz Zagreba upravljao neregistriranim motociklom i ulaskom u lijevi oštri pregledni zavoj, uslijed neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad motociklom i sletio udesno van kolnika. Vozač je teško ozlijeđen, a ozljede su mu okvalificirane u KBC Rijeka.

– jučer, 30. srpnja 2023. godine u 9,30 sati na dionici državne ceste broj 429, u mjestu Plitvička Jezera, kada je 42-godišnji mađarski državljanin upravljao osobnim automobilom mađarske nacionalne oznake kojim se uključivao na cestu s prednošću prolaska i nije propustio motocikl pulske registracijske oznake kojim je upravljao 57-godišnjak s područja Labina, te je prednji dio motocikla udario u lijevi bočni dio osobnog automobila. Vozač motocikla je teško ozlijeđen, a zbog izazivanja prometne nesreće protiv vozača automobila će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljena kaznena prijava.

– jučer, 30. srpnja 2023. godine u 12,30 sati na dionici državne ceste broj 8, u Karlobagu kada je 28-godišnji državljanin Austrije upravljao motociklom austrijske nacionalne oznake i ulaskom u oštar lijevi zavoj uslijed neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad motociklom i sletio udesno van kolnika gdje je udario u kameno uzvišenje od kojeg se odbio i zaustavio na traci za kretanje vozila iz suprotnog smjera. Vozač je teško ozlijeđen, a ozljede su mu okvalificirane u Općoj bolnici u Gospiću.

Na području Novalje evidentirane su 2 prometne nesreće u kojima su 3 osobe lakše ozlijeđene i na području Senja 1 prometna nesreća u kojoj su 2 osobe lakše ozlijeđene.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca (12), Gospića (2), Karlobaga (2), Korenica (1), Senja (1) i Novalje (1).