Tijekom proteklog vikenda (21.–24. veljače 2020. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirane su dvije prometne nesreće i dva narušavanja javnog reda i mira.

Promet

Jedna prometna nesreća je s lakše ozlijeđenom osobom, a dogodila se na području Korenice.

Druga prometna nesreća je s materijalnom štetom, a dogodila se na području Gospića.

U petak u vremenu od 12 do 17 sati su policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske u suradnji sa Sektorom za mobilne jedinice Carinske uprave i Sektorom za održavanje i promet Hrvatskih cesta, na autocesti A-1 na odmorištu Lički Osik u smjeru sjevera, proveli preventivno-represivnu akciju „Nadzor brzine kretanja vozila i dr.“.

Tijekom provođenja preventivno-represivne akcije utvrđeno je 13 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega 4 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 3 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja. Utvrđena su 4 prekršaja iz Zakona o radnom vremenu, obveznim dnevnim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu i 3 prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici.

Podsjećamo vozače da:

  • prilikom vožnje budu maksimalno koncentrirani na promet koji ih okružuje;
  • ne koriste mobitel tijekom vožnje (zakonski je propisano da se ne smije koristiti bez uređaja koji omogućava njegovo korištenje bez upotrebe ruku);
  • poštuju dopuštena ograničenja brzine, odnosno prilagode brzinu stanju kolnika i osobinama ceste (noć, magla, kiša, poledica, zavoj, uspon, pad kolnika i dr.)

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je ukupno 25 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 6 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu u Dobroselu, Općina Donji Lapac, kod 64-godišnjeg hrvatskog državljana (2.34 g/kg).

Zapamtite, prevelikim pouzdavanjem u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila, tragedija se može desiti u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život.

Policija i dalje nastavlja s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, posebice tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“, kao što su alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel, kao i prekršaje vozača mopeda i motocikala te prema ponavljačima teških prometnih prekršaja – recidivistima.

Javni red i mir

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su na području Gospića, tučnjavom i držanjem životinja bez nadzora. Protiv počinitelja koji su sudjelovali u tučnjavi biti će  podnijet optužni prijedlog nadležnom sudu, dok je za držanje životinja bez nadzora naplaćena novčana kazna.

Gs Press / Policijska uprava ličko-senjska

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.