Težak sudar Mercedesa i Forda. Francuz poginuo, pet ozlijeđenih, dvoje teško

0
Javna vatrogasna postrojba Gospić

NA DRŽAVNOJ cesti D522, brzoj cesti od Gornje Ploče prema Udbini, u sudaru dva automobila, s državljanima Francuske i Austrije, ozlijeđeno je šest osoba, a vozač iz Francuske naknadno je od zadobivenih ozljeda preminuo u bolnici u Gospiću.

Kako se saznaje u Centru 192 u Gospiću, sudar se dogodio u 15:15, a zbog očevida i sanacije prometnice promet je bio u prekidu do 19:40, kada je normaliziran.

Francuz doveden bez svijesti, konstatirana mu je smrt

Ravnateljica bolnice u Gospiću Sandra Čubelić rekla je Hini da je k njima bilo dovezeno šest pacijenata iz te prometne nesreće, od kojih je petoro francuskih državljana.

“Vozač iz Francuske dovezen je bez svijesti i bez reakcije zjenica, pa je, unatoč provedenoj reanimaciji, podlegao ozljedama i bit će upućen na obdukciju”, Rekla je Čubelić.

Sin ima prijelome lubanje i zdjelice

Njegova supruga, sin, kći i još jedan mladić također su ozlijeđeni, od kojih je 15-godišnji sin zadobio prijelome lubanje i zdjelice te je zbog težina ozljeda prevezen na kirurgiju zagrebačke Klinike za dječje bolesti.

Ostalih četvero pacijenata je hospitalizirano u Gospiću, jedna osoba s teškom ozljedom, a troje za sada ima lake tjelesne ozljede, s mogućnošću prekvalifikacije u težu.

Francuski državljani bili u Ford Focusu, a austrijski u Mercedesu zagrebačkih tablica

Francuski su se državljani vozili u Ford Focusu francuske registracije, a austrijski u Mercedesu zagrebačkih registarskih oznaka.

Tijekom očevida promet se odvijao državnom cestom D1, prema Gračacu.

Gs Press / index.hr