Povodom obilježavanja 166. obljetnice rođenja Nikole Tesle danas je  gospićkoj ljekarni „Pablo“  otvoren „Teslin kutak za posjetitelje“. Prostorije zgrade u kojoj je smještena ova ljekarna nekada je koristila obitelj Tesla jer se nalazi nadomak bivše Tesline škole, danas Učiteljskog fakulteta u Gospiću, Sveučilišta u Zadru. Na prigodnoj svečanosti bili su Sanja Mihanović, ravnateljica zdravstvene ustanove Ljekarna „Pablo“, gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević sa zamjenicom Kristinom Prša, Marin Pintar, voditelj i kustos JGL Muzeja farmacije, Eva Usmiani, članica Upravnog odbora JGL, dr. Sandra Čubelić, ravnateljica Opće bolnice Gospić i župan ličko-senjski Ernest Petry. On se zahvalio na  stalnim ulaganjima u ovu ljekarnu, kao i  na činjenici kako se u ovaj prostor neprestano vrše ulaganja u Ličko-senjsku županiju.

-Svaka investicija je dobro došla jer nam je potrebno, kao i svako otvaranje radnih mjesta. Također mi je vrlo drago da ste kroz veličinu Nikole Tesle prepoznali važnost svakog detalja vezanog uz njegov život, posebno u vremenima kada je boravio u rodnoj Lici. Zato mi je izuzetno drago što će se na jednoj kovanici vezanoj uz hrvatski euro nalaziti i lik Nikole Tesle.

U ovo vrijeme mi kao Ličko-senjska županija intenzivno radimo na investiranju u ovaj prostor. Primarno smo u proteklom periodu zajedno s Gradom Gospićem realizirali 166. obljetnicu rođenja Nikole Tesle. Mi smo najveća hrvatska županija, imamo bogate prirodne resurse, odlične uvjete za razvoj gospodarstva pa zato pozdravljam sva ulaganja u ovaj prostor.

Uz pomoć Vlade RH, a uz suradnju sva četiri Grada i svih osam Općina  nastojimo revitalizirati ovaj prostor i na taj način popraviti demografsku sliku. Uskoro otvaramo novi Vatrogasni dom u općini Lovinac. Vjerujem da mnogi posjetitelji prepoznaju Grad Gospić i Ličko-senjsku županiju kao  područja ugodnog življenja i da će dosadašnja ulaganja još povećati, rekao je župan Ernest Petry.

Novi dodatak u ljekarni „Pablo“, kao i dosadašnji rad i usluge građanima pohvalila je i pozdravila dr. Sandra Čubelić iz OB Gospić. Teslin kutak za posjetitelje sastoji se od  starinskog radnog stola, mnoštva istaknutih podataka i materijala vezan uz život i djelo najvećeg svjetskog genija s polja elektrotehnike. Djelatnici ljekarne „Pablo“ su na pročelje zgrade postavili spomen-ploču povodom otvaranja Teslinog kutka i činjenice da je mladi Nikola Tesla u toj zgradi proveo sedam godina svoje rane mladosti.

Gs Press