U Gospiću se u povodu 167. obljetnice rođenja Nikole Tesla održava trodnevna manifestacija bogata raznim događanjima. Vjerujemo da je uvijek zanimljivo čuti kreativne prijedloge za vikend stoga vas ljubazno molimo da pozovete svoje čitatelje da posjete Gospić od 8.7. do 10.7.!

Teslina svjetlosna simfonija: Gospić postaje domaćin trodnevne manifestacije Tesla – Power of Lights 

Pregršt svjetlosnih čarolija, koncerti, dječje predstave i noćne utrke u čast 167. obljetnice rođenja Nikole Tesle

Nadajmo se da će i ove godine, barem jednom munjom na večernjem nebu, prošaranom prekrasnim svjetlosnim instalacijama, svevremenski genije Nikola Tesla pozdraviti svoj kraj i mnogobrojne posjetitelje, koji će se okupiti od 8. do 10. srpnja, kako bi obilježili 167. godišnjicu njegovog rođenja. U organizaciji Grada Gospića i Turističke zajednice grada Gospića, održat će se mnogo raznovrsnih, vrlo atraktivnih događanja; umjetničkih, sportskih, glazbenih, kao i dječjih. Program Tesla – Power of Lights, samo je dio cjelomjesečnih događanja koji će zasigurno privući mnoge posjetitelje, bilo da samo prolaze ovim prekrasnim krajem ili odabiru atraktivnu Liku za svoj godišnji odmor u zelenilu, na ugodnim temperaturama.

Program započinje 8. srpnja (subota) u večernjim satima, kreativnom  predstavom za djecu Krijesnice. Iako namijenjena najmlađima nikoga neće ostaviti ravnodušnim, jer maleni umjetnici poigrat će se sa svjetlosnim efektima na tlu i u zraku. Nakon umjetničkog uvoda, kostimirani “Nikola Tesla” povest će posjetitelje u šetnju Gospićem te ih upoznati s njegovim životom i radom. Šetnja je tek uvertira u zanimljivu večer, koja se nastavlja nastupom/radionicom Poi –  Nakon njih, kao zagrijavanje se priprema mlada gospićka nada elektronske glazbe Mak Kolić, a atmosferu će svojim izvedbama dovesti do usijanja  Andrologic aka Fabric of Dreams, u atriju gospićkog KIC-a (besplatan koncert). Andralogic savršeno kombinira beatove i već godinama surađuje s mnogim jakim svjetskim imenima elektronike.

Nedjelja, 9. srpnja, kao stvorena je za druženje s prijateljima i obitelji, a radi li se o boravku na svježem zraku vrijednost je još veća. Od 19 sati starta 4. izdanje utrke Lika Night Run, uz vodstvo Atletskog kluba Velebit, a prije nje djeca će odmjeriti snage na dječjoj utrci. Od 21.30 pozornicu na otvorenom preuzima grupa Dalmatino, koja će vam zapjevati “Dvi, tri riči”, pozvati vas da s njima potražite “Zvizdu Danicu” i sve zaraziti svojom ljubavlju prema dalmatinskoj glazbi. No, da ne bi sve ostalo samo na glazbi, koncert će pratiti i interaktivna igra svjetla (laserska harfa, labirint, laser show) i tako na jedinstven način zaokružiti kompletan doživljaj.

Memorijalni centar Nikola Tesla u Smiljanu domaćin je trećeg dana manifestacije, 10.07. (ponedjeljak), kada je i ulaz za posjetitelje besplatan. Od raznolikog sadržaja izdvajamo okrugli stol na temu: “Tesla – čovjek ljudskih osobina”, a vješti u biljaru sigurno će se okušati u karambol biljaru s Teslom, s početkom u 16 sati. Večernji program zahuktava se od 21 h glazbeno-scenskom predstavom Janeza Dovža, predstavnika Nikola Tesla networka.

Ljubitelji kazališta moći će odabrati prave poslastice: 12.7. je na rasporedu predstava Teatra Kerekeš, 13.7. na pozornicu stiže Pero Juričić sa svojom predstavom, 19.7. se može pogledati kazališna predstava Teatra Lectirum, a umjetnički četverolist zatvara 25.7 Teatar Planet Art.

No, ljeto u Lici traje čitav mjesec, pa izdvajamo još neka od događanja koja svakako vrijedi posjetiti. Grupa Vatra svojim će hitovima sve zagrijati 15.7. , a 20.07 od 17  kreće noćni uspon na Visočicu. U koncertima grupe Latino i Slavonskih Lola Gospićani će guštati 22.7., a već sljedećeg jutra, 23.7., zagrijat će se ljubitelji bicikliranja na uvijek veseloj biciklijadi. Svega nekoliko dana prije kraja mjeseca, 28.7. stiže prava glazbena poslastica – grupa Urban&4 koja će s prisutnima podijeliti svoju ljubav i posvećenost prema glazbi.

Ulaznice za koncerte Urban&4 i grupe Vatra mogu se kupiti u gospićkom KIC-u, a svi ostali programi su besplatni.

Više informacija o programu pogledajte na: https://visitgospic.com/

Gs Press / TZ grada Gospića