Danas slavimo i prisjećamo se ključnog datuma novije hrvatske povijesti, kada su se donosile sve one bitne i važne odluke, vezane za našu samostalnost, našu neovisnost i našu slobodu.

Dan državnosti obilježava se u spomen na konstituiranje prvoga demokratski izabranog višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. godine. Bio je to prvi korak na povratku hrvatskoga naroda i njegove države europskoj civilizacijskoj, političkoj, kulturnoj i gospodarskoj tradiciji.

Posebno smo ponosni što je Hrvatski sabor 2020. godine, na prijedlog Vlade na čelu s gospodinom Andrejom Plenkovićem, vratio Dan državnosti na slavni datum 30. svibnja. To je za hrvatski narod bio onaj dan kada se posebno osjećala emocija hrvatskoga naroda, kada se Dan državnosti slavio na način da smo gradili poštovanje i respekt prema državi, a naročito prema onima koji su odvažno i bez oklijevanja tada stali uz politiku dr. Franje Tuđmana, a nekoliko nakon toga uključili se nesebično i u obranu svoje domovine.

Ovaj važan blagdan HDZ Otočac je obilježio sudjelovanjem na svečanom polaganju vijenaca i paljenju svijeća u Gradskom parku Otočac kod Spomenika branitelja.

HDZ OTOČAC