U Kongresnoj dvorani Globus na Zagrebačkom velesajmu održana je 19. dodjela nagrada Oskar znanja u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje uz partnerstvo Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Hrvatske zajednice županija.

Oskar znanja je nagrada koja se po 19. put dodijeljuje najboljim hrvatskim učenicima za postignite vrhunske rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima. Za osvojena prva mjesta na državnim natjecanjima u znanju, glazbi i plesu te osvojene medalje na međunarodnim natjecanjima nagradu Oskar znanja 2023. dobilo je gotovo 400 učenika osnovnih i srednjih škola. Zahvalnicom za predan i vrijedan rad s učenicima nagrađeni su i njihovi mentori. Na dodjeli nagrada, osim ravnateljice Agencije za odgoj i obrazovanje Dubravke Brezak Stamać, bio je ministar znanosti i obrazovanja, Radovan Fuchs te državna tajnica Iva Ivanković.

U ime Hrvatske zajednice županija sudjelovao je župan Ličko-senjske županije, Ernest Petry. U svom obraćanju, župan Petry je pozdravio prisutne i čestitao učenicima na iznimnim rezultatima na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima: “Čestitao bih svim dobitnicima i poručio da ste upravo vi naša budućnost, naši budući župani i županice, gradonačelnice i gradonačelnici, ministri i ministrice. Nadograđujte svoje znanje jer znanje vam nitko ne može oduzeti.”

Popis svih dobitnika nagrade Oskar znanja 2023. u školskoj godini 2022./2023. i natjecanja na kojima su sudjelovali i pobijedili možete pronaći na linku: https://www.azoo.hr/oskar-znanja-2023-odrzat-ce-se-13-lipnja-u-zagrebu/.

Ove godine skulpturu Oskar znanja kreirali su i izradili djeca, mladi i djelatnici Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec.

Izvor:https://www.hrvzz.hr/novosti/hrvatska_zajednica_zupanija/svecana_dodjela_nagrade_oskar_znanja-66530

Gs Press