Tijekom proteklog vikenda (27. – 30. studenog 2020. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je šest kaznenih djela i šest prometnih nesreća.

Kriminalitet 

Policijski službenici Policijske postaje Otočac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom iz Doljana zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo krađe.

Sumnjiči se da je u vremenu od 15. do 20. listopada 2020. godine u šumskom predjelu mjesta Doljani posjekao i otuđio 73 stabla bukve i javora u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Vrhovinama.

Protiv njega će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljeno posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.

Policijski službenici Postaje granične policije Korenica dovršili su kriminalističko istraživanje nad 71-godišnjakom s područja Općine Pakoštane, zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje.

Sumnjiči se da je u petak, 27. studenog u mjestu Klapavica prijetio smrću 59-godišnjaku s područja Općine Muć.

On je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske, a protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

U vremenu od 17. kolovoza 2019. godine do 27. lipnja 2020. godine u Štikadi, nepoznati počinitelj je iz obiteljske kuće u vlasništvu 68-godišnjakinje iz Zagreba otuđio dvije motorne pile, a iz dvorišnog objekta dimovodnu cijev i reflektor.

U vremenu od 23. do 29. studenog 2020. godine s livade u Gospiću, nepoznati počinitelj je otuđio traktorske grablje u vlasništvu 57-godišnjaka iz Gospića.

U utorak, 10. studenog 2020. godine u Mogoriću, nepoznati počinitelj je iz obiteljske kuće u vlasništvu 66-godišnjakinje iz Kastva otuđio nakit i ručne satove.

Noću 28./29. studenog 2020. godine u mjestu Crni Vrh, nepoznati počinitelj provalio je u kontejner iz kojeg je otuđio 4000 metara bakrenog kabla, kutiju sa spojnicom za kabel i kutiju sa završnicom za kabel, što je uz pomoć radnog stroja koji se tamo otključan nalazio dovezao do svog vozila, oštetivši pravnu osobu sa sjedištem u mjestu Blato.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnim državnim odvjetništvima.

Promet

Dvije prometne nesreće su s ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Gospića. U njima su tri osobe lakše ozlijeđene.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (2), Otočca (1) i Korenice (1).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je 14 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 4 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu, 28. studenog na državnoj cesti broj 522 kod čvora Gornja Ploča, kod 46-godišnjeg hrvatskog državljanina (1.65 g/kg).

Gs Press / Policijska uprava ličko-senjska