Nakon što je održan ždrijeb skupina te određen raspored odigravanja utakmica, sve je spremno za početak tradicionalnog 58. Malonogometnog turnira Tenis Senj. Turnir će se ove godine održati u dvije kategorije – seniorskoj i veteranskoj. Seniorski turnir izazvao je više pozornosti kod malonogometnih momčadi iz Hrvatske, ali i iz susjedstva. Prijavila se 21 momčad, koje su ždrijebom podijeljene u sedam skupina. Ždrijeb je održan u subotu navečer na Kuli Nehaj.

“Iznimno nam je drago da je ovolik broj momčadi, pogotovo seniorskih, prepoznao naš turnir. Osim što bismo trebali gledati vrhunski nogomet na Tenisu, turnir je i prilika da dečki dođu na more. Potrudit ćemo se da u tjedan dana turnira ponudimo za svakoga ponešto”, rekao je jedan od organizatora Ante Gregović nakon ždrijeba.

Na veteranski se turnir prijavilo devet momčadi koje su raspoređene u tri skupine po tri momčadi. Ove će se godine, za razliku od prošle, sve utakmice igrati na glavnom terenu.

“Lijepo je vidjeti da turnir na neki način iz godine u godinu raste i dobiva na važnosti. Rekli su nam neki bivši sudionici Tenisa da ovoliko momčadi nije bilo još od 1980-ih, kad je turnir bio na vrhuncu. Uz momčadi iz Senja i okolice, koje su za nas temelj cijelog turnira, tu su momčadi koje dolaze iz Ogulina, Novog Vinodolskog, Kraljevice, Gospića, Otočca, Zagreba, Imotskog, s Krka, iz Bihaća, Opatije… Očekujte vrhunski nogomet i vrhunsku zabavu u trećem poluvremenu”, rekao je nakon ždrijeba jedan od organizatora Milan Martulaš.

Ukupni nagradni fond turnira je 39.500 kuna. Glavna nagrada za pobjednike seniorskog turnira je 15 tisuća kuna, a za veteranski je turnir prva nagrada osam tisuća kuna.

“Tenis ima ogromnu tradiciju i jedan je od prepoznatljivih događaja na početku senjske turističke sezone. Teško ćete i naći ljepše igralište na kojem se održavaju turniri ovakvog tipa. Idealno je da već u šestom mjesecu imamo sportski događaj ovog tipa na koji se prijavljuju momčadi iz cijele Hrvatske, a počele su se, kao što vidite, prijavljivati i momčadi iz susjedne Bosne i Hercegovine. Nadamo se da će se ovako nastaviti i da će turnir samo dalje rasti”, rekao je član organizacijskog odbora turnira i član Gradske uprave Senja Željko Tomljanović Beli.

Turnir počinje u srijedu 15. lipnja u 18:10, a otvorit će ga momčadi Mesnica Brkić i Geomarin Pekara Jutro. Igrat će se svaki dan do utorka, 21. lipnja, kad su na rasporedu finala, koja će se prenositi na Sportskoj televiziji. Detaljne informacije o skupinama i rasporedu turnira možete pogledati na službenoj web stranici MNT Tenis Senj i na Facebook stranici MNT Tenis Senj.

Gs Press