Atletski klub Plitvice organizator je velikog sportskog događaja  – utrke duge 243 kilometra koja će se trčati od 18. do 21. studenog 2023. godine u četiri etape: Plitvice -Gračac – Knin – Sinj – Aržano. Utrka se trči u spomen na prvu žrtvu Domovinskog rata Josipa Jovića koji je poginuo 31. ožujka 1991. na Plitvicama, u dobi od samo 22 godine, Datum nije odabran slučajno – cilj je u njegovu čast i na spomen njegove žrtve ali i svih nevinih žrtava Domovinskog rata otrčati utrku od Plitvica do Aržana, rodnog mjesta Josipa Jovića i to uoči njegovog rođendana kojeg bi da je živ proslavio 21. studenog.

Utrka počinje na Plitvicama 18.11. u ranim jutarnjim satima i završava u Aržanu 21.11. na sam rođendan Josipa Jovića, gdje ćetrkači ovog memorijala položiti vijence i zapaliti svijeće. Osim trkača Atletskog kluba Plitvice istu će trčati i počasni član AK Plitvice ali i suborac i prijatelj Josipa Jovića g. Nikica Vrabac.

Ova memorijalna utrka ima i humanitarni karakter. Sudionici će trčati kako bi pomogli u liječenju malog Jana Rukavine. Humanitarna akcija će se odvijati na način da će svaki od 243 kilometra biti dostupan za prodaju po cijeni od 15 eura po kilometru.

Nekoliko dodatnih informacija o samoj utrci:

– start utrke je na Plitvicama u subotu 18.11.2023 godine u 07:30 sati ispred spomenika Josipu Joviću

– u subotu se trči najdulja od ukupno četiri dionice – Plitvice – Gračac duga 81 km ( dolazak trkača u kasnim večernjim satima)

– drugi dan trči se dionica Gračac – Knin dužine 56 kilometra ( očekivani dolazak trkača oko 15-16 sati)

– treći dan trči se dionica Knin – Sinj 68 km ( očekivani dolazak trkača oko 18 sati

– četvrti Sinj – Aržano  40 km ( očekivani dolazak trkača oko 13,30-14 ,00 sati kod spomenika Josipu Joviću )

Cilj utrke je novootvoreni spomen dom Josipu Joviću u Aržanu u Općini CIsta Provo.

AK Plitvice