Posljednje pripreme su u tijeku. Proizvođači i izlagači, njih preko 320, sa zadovoljstvom iščekuju prve posjetitelje u površinom najvećem gradu u Hrvatskoj. Prema procjenama organizatora, ove godine bi ih od petka do nedjelje, moglo biti preko 30 tisuća.

Među izlagačima će se predstaviti i Ruralina – nagrađivana digitalna platforma koja polako, ali sigurno stvara sve čvršću sponu između hrvatskih proizvođača i kupaca diljem zemlje.

Priliku da potpuno besplatno otvore svoje profile na Ruralina.com te tako na digitalnom tržištu ponude svoje proizvode svima onima koji cijene kvalitetu i autentičnost hrane koju konzumiraju, ne propušta sve veći broj proizvođača u Hrvatskoj. Lišeni specifičnih administrativnih obaveza koje poslovanje u digitalnom svijetu zahtjeva, proizvođači koriste i posebno povoljne uvjete dostave svojih proizvoda prema kupcima, zahvaljujući logističkim partnerima koji djeluju u sklopu platforme.

„Mi uistinu strastveno podržavamo lokalne proizvođače iskrene hrane  i s ponosom najavljujemo svoje sudjelovanje na ovogodišnjoj, 25.po redu “Jeseni u Lici”. Ova manifestacija predstavlja priliku za proizvođače i kupce da zajedno u Gospiću istraže raznolikost okusa i kvalitetu hrane koja se uzgaja i proizvodi u Hrvatskoj, baš kao što to Ruralina.com čini za njih na digitalnom tržištu.“, potvrdila je Antonela Alvir, direktorica tvrtke Teal port koja stoji iza projekta Ruraline.

„Iskoristite lijepo vrijeme koje nas očekuje za vikend, dođite na „Jesen u Lici“ i podržite domaće proizvođače. Usput, ne propustite degustirati proizvode od smokve, nektarine, vina i aromatizirane soli iz destinacije Neretva – Pelješac,  koji će se uskoro naći i na našoj platformi. Očekujemo vas na štandu 127 – tik uz pozornicu, gdje ćemo biti i na raspolaganju svim proizvođačima za sva pitanja i podršku u svrhu poboljšanja njihova poslovanja!“, poziva Alvir.

Obilje sunca narednih dana podržat će ne samo proizvođače i kupce, nego i održavanje brojnih zanimljivih popratnih događaja koji će se odvijati u sklopu manifestacije. Od prvog ličkog glazbenog festivala „Lika fest“, preko izbora Miss Ličko-senjske županije za Miss Hrvatske, posjetitelji će imati priliku vidjeti i Smotru izvornih i zaštićenih pasmina RH, te otvorenje izložbe poljoprivredne mehanizacije. Nezaobilazne će biti i izložbe konja, demonstracije izrade uporabnih proizvoda, zatim izrade suvenira od drveta, te priprema jednostavnih tradicionalnih jela, prešanja ulja i slično. Cjelokupan program možete potražiti na https://jesenulici.hr/program-25-jeseni-u-lici/ .

Ocjenjivanja meda, sira, rakije, džemova, pekmeza i voćnih namaza obavit će stručni žiri, no to ne znači da i posjetitelji ne mogu donijeti svoj sud degustacijom istih.

Ukoliko pak niste u mogućnosti ovoga vikenda posjetiti Gospić, bez brige – sve ove proizvode možete probati zahvaljujući Ruralini kada god poželite. Kod njih će se Jesen u Lici nastaviti i nakon službenog dijela manifestacije u Gospiću, sa brojnim pogodnostima kako za kupce, tako i za proizvođače.

Gs Press