Temperatura ujutro malo viša nego u srijedu, a dnevne vrijednosti zamjetno niže, od 9 do 14 °C. Ponegdje će puhati umjeren sjeveroistočni i sjeverni vjetar.

Četvrtak će u većem dijelu istočne Hrvatske proteći uglavnom bez oborine te uz dnevnu temperaturu kao u srijedu pa i malo višu. Kiša je vjerojatna na zapadu regije, moguće već prijepodne te posebice poslijepodne. Tek navečer i u noći moguća je i na krajnjem istoku, rekao je za HRT Krunoslav Mikec iz DHMZ-a.

U središnjoj Hrvatskoj kiša će padati od jutra, a u drugom dijelu dana u nekim krajevima može biti i obilnija.

Temperatura ujutro malo viša nego u srijedu, a dnevne vrijednosti zamjetno niže, od 9 do 14 °C. Ponegdje će puhati umjeren sjeveroistočni i sjeverni vjetar.

24sata

Očekuju se kiša i grmljavina

U gorju će biti jugozapadnog i južnog vjetra, a na sjevernom Jadranu juga, koje će ponegdje biti jako i poslijepodne okrenuti na zapadnjak i sjeverozapadnjak. Pritom će prevladavati oblačno s povremenom kišom, mjestimice moguće obilnijom, a izgledni su i pljuskovi praćeni grmljavinom, koji lokalno mogu biti izraženiji.

Dnevna temperatura u Gorskom kotaru od 7 do 11 °C, navečer u padu pa u najvišim područjima treba računati i na snijeg. U Lici, unutrašnjosti Istre i na sjevernom Jadranu najviša temperatura između 12 i 17 °C.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije podjednako toplo kao u srijedu, ali umjereno i jako, mjestimice moguće i olujno jugo. Pritom više oblaka popodne i osobito navečer, kad je izgledna kiša te lokalni neverini.

24sata

Neverini su potkraj dana mogući i na krajnjem jugu Lijepe Naše, gdje će četvrtak proteći uz dosta sunčanih sati, te uz umjereno i jako jugo. Dnevna temperatura od 18 do 21 °C.”

Bez stabilizacije i u nastavku tjedna

Niti nastavka tjedna neće donijeti stabilnije vrijeme. Očekuje nas i promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima te i dalje s mjestimičnom kišom, pa i u obliku pljuskova. Nakon hladnijeg petka sa susnježicom i snijegom u višem gorju, od subote opet malo toplije.

Do kraja tjedna i na Jadranu promjenjivo, povremeno uz kišu, ponegdje i grmljavinu, osobito u petak još na jugu. U petak će vjetar okrenuti na sjeverozapadni i jugozapadni, u subotu ponovno na jugo, a u nedjelju će zapuhati bura – prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Niti dani poslije vikenda ne izgledaju bajno.

Prognoze za Zagreb govore kako se kiša očekuje sve do sredine idućeg tjedna. Slično će biti i u većini zemlje, Split bi trebao imati nešto vedriji ponedjeljak, dok će na istoku zemlje nakon mirnijeg vikenda uslijediti kišni dani.

Na krajnjem jugu, u Dubrovniku, se od petka očekuju također kišni dani.

Gs Press / 24sata.hr