U sklopu Adventa u Gospiću u nedjelju, 10. prosinca 2023. godine u Katedrali NBDM u Gospiću s početkom u 20,00 sati održat će se koncert Pučkih pivača Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

„Pučki pivači KBF-a“ službeni je vokalni ansambl Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Zagrebu. Vokalni ansambl „Pučki pivači KBF-a“ osnovan je 2018. godine i isprva su ga činili studenti KBF-a, polaznici izbornog kolegija “Interpretacija glagoljaškog crkvenog pučkog pjevanja”, a s vremenom su se priključili i studenti s drugih sastavnica Sveučilišta.

Ostvarili su brojne zapažene nastupe. Ansambl od svojeg osnutka djeluje pod vodstvom renomiranog etnomuzikologa doc. dr. sc. Joška Ćalete, a od 2019. postaje i službenim pjevačkim ansamblom Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Ansambl svojim koncertima i koncertnim ciklusima (sezonama) nastoji svekolikom puku približiti velika otajstva katoličke vjere „kroz oči“ naših predaka, izvodeći mahom napjeve nastale u južnoj i priobalnoj Hrvatskoj, no u repertoar uključuje i napjeve iz svih hrvatskih krajeva

Gs Press (Advent u Gospiću/Foto: Šibenska biskupija)