Sudačkom odlukom 1.6 sekundi prije kraja Božo Starčević izgubio u četvtfinalu

0

U dramatičnom raspletu borbe Božo Starčević izgubio je od Iranca. Borba je počela izvrsno za Božu nakon 3 minute uspio je doći do 5-1, zatim je Iranac smanjio na 5-3, da bi samo 1.6 sekundi prije kraja sudac dosudio bacanje na leđa i dao Irancu četiri boda (5-7). Starčević je odmah uputio prigovor i nakon nekoliko minuta razmatranja Irancu su ipak oduzeta 2 boda, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu iako je bilo 5-5 pobjeda pripada onome tko je posljednji dobio bod.

Ipak, valja na glasiti da kao i u ostalim borilačkim natjecanjima postoji mogućnost repasaža.

Hrvač Božo Starčević ostvario je pobjedu u osmini finala kategorije do 77 kilograma grćko-rimskim stilom na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Starčević je u prvom meču svladao Bugarina Aika Mksnaniajana s 3-1. “Imam iskustva s prošli Igara, a ja nisam od onih koji će odmah kazati da ću pobijediti. Čak sam se na zagrijavanju čudno osjećao jer smo došli prije dva dana, sveukupno 30 sati putovanja pa nisam bio najbolji, ali dovoljno sam iskusan. Osjetio sam da je protivnik slabiji od mene iako je u kvalfikacijama za ove igre pobijedio Rusa, oji je prvi favorit za zlato”, kazao je član HK Metalac iz Zagreba.

Božo Starčević već ima iza sebe iskustvo jednih Igara, onih u Riju prije pet godina, kada je nesretno i nezasluženo izgubio od Rusa Vlasova u borbi za polufinale.

U Tokiju je s njim i njegov brat, ujedno i trener Nikola Starčević.

Gs Press / vecernji.hr

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/sport/odlican-start-natjecanja-za-bozu-starcevica-sjajnom-pobjedom-prema-medalji-1512503 – www.vecernji.hr