Dvojici policajaca iz Ličko-senjske županije određen je jednomjesečni istražni zatvor zbog sumnje u silovanje, potvrdio je Županijski sud u Karlovcu. Odluku o zatvoru donijela je sutkinja istrage Elma Kaleb Mamić, udovoljivši zahtjevu Županijskog državnog odvjetništva u Karlovcu (ŽDO) da postoji bojazan od utjecaja na pet svjedoka.

Prema informacijama, silovanje se navodno dogodilo 29. kolovoza. Osumnjičeni policajci branili su se aktivnim iznošenjem obrane na istražnom ročištu. Jedan od njih je u trenutku počinjenja kaznenog djela bio na službenoj dužnosti, dok drugi nije. Žrtva i osumnjičeni su se, prema izvorima, poznavali otprije.

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu je predložilo istražni zatvor protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka. Obojici prijeti kazna od tri do deset godina zatvora.

Odvjetnik prvooptuženika, Marko Vukelić, najavio je žalbu, tvrdeći da njegovi klijenti nisu počinili kazneno djelo.

Obojica su udaljeni iz službe i pokrenut je postupak utvrđivanja njihove disciplinske odgovornosti. Ministarstvo unutarnjih poslova i Policijska uprava ličko-senjska najoštrije su osudili ovakvo ponašanje, ali istaknuli su da je ovo “izolirani slučaj”.

Gs Press