Stručna pomoć bolesnicima je važna ali i lijepa riječ i gesta!

0

Obilježavanje Svjetskog dana  bolesnika bio je povod da župan ličko-senjski Ernest Petry, njegova zamjenica Jasna Orešković Brkljačić i najbliži suradnici posjete Opću bolnicu Gospić. Primila ih je ravnateljica bolnice dr. Sandra Čubelić te se ovom prigodom još jednom zahvalila na senzibilitetu i stalnoj pomoći koju Ličko-senjska županija pruža Općoj bolnici Gospić, kao i ostalim medicinskim ustanovama čiji je osnivač.

Mi smo najveća medicinska ustanova u ovoj županiji i upravo su bolesnici oni zbog kojih smo mi ovdje i svojim radom im nastojimo olakšati bolest. Jako teško je biti star čovjek, a još je  teže bolesnome bez obzira na dob. Na današnji dan želim poručiti svima da medicinsko osoblje želi kroz svoj rad, znanje i empatiju pomoći bolesnicima i da smo im u tom smislu na određeni način partneri. Lijepa riječ, duhovni i emocionalni dio toga kontakta svakako su vrlo važni u tom odnosu. Zato današnji dan pripada bolesnicima, ali i svima nama koji se za njih brinemo, rekla je ravnateljica Opće bolnice dr. Sandra Čubelić.

Župan Ernest Petry istaknuo je kako je današnji posjet još jedna gesta koja se na mnoge druge načine  ističe kao dobra suradnja Ličko-senjske županije i ovdašnjih medicinskih ustanova.

Od kada je papa Ivan Pavao II. 1992. godine proglasio ovaj dana Svjetskim danom bolesnika, već 30 godina nastojimo senzibilizirati javnost na potrebe da bolesnicima treba olakšati liječenje i boravak u ovakvim ustanovima, a na današnji dan se obilježava i blagdan sv. Gospe Lurdske. Rado smo se odazvali pozivu ravnateljice i sa sobom donijeli mnoštvo darova da bismo razveselili male pacijente na Dječjem odjelu ove bolnice, istaknuo je župan Ernest Petry.

Gs Press