Stranka LiPO održala sjednicu Predsjedništva i Glavnog odbora. Milinović:- Pojedinačno smo najjača stranka u Županijskoj skupštini i imamo 30 novih članova!

0

Jučer je održano Predsjedništvo i Glavni odbor stranke LiPO . Odazvali su se svi pozvani što je posebno naglasio predsjednik stranke, Darko Milinović; -Zahvaljujem se na odazivu. Uz 30 novih članova nakon lokalnih izbora najbolji je odgovor onima koji su priželjkivali raspad nove političke opcije, odnosno regionalne stranke LiPO. Analizirani su rezultati izbora i konstatirano je da je stranka LiPO druga po snazi politička opcija u Ličko-senjskoj županiji,s obzirom da je u 2. krugu, za stranku LiPO i Darka Milinovića glasovalo gotovo 10500 glasača.

Budući Hdz u gradovima,općinama i županiji ima 53 vijećnika, a stranka LiPO 43, jasno je da smo po snazi druga politička opcija . Milinović je naglasio da smo pojedinačno najjača stranka u Županijskoj skupštini  sa 9 mandata,  Hdz ima 6, Hsp 5, Hss 2, Hsu , bunjevačka stranka 1,te ,Sdss 1 , matematika je tu jasna, dodao je Milinović.

Donesena je odluka da će stranka LiPO na županijskoj razini biti vrlo oštra ali i konstruktivna oporba.

Obzirom da je Hdz  sa koalicijskim partnerima  već objavio da je  formirao većinu sa Danijelom Tušakom , Hsp-om i  Sdss-om, stranka LiPO je donesla slijedeće odluke:

  1. Stranka LiPO podržati će prijedloge, ukoliko se Danijel Tušak ,Hsp i Sdss izjasne da zajedno sa Hdz -om i koalicijskim partnerima čine vladajuću većinu u Županijskoj skupštini.
  1. Ukoliko ne bude vrlo jasno definirano tko čini vladajuću većinu u Županijskoj skupštini stranka LiPO biti će suzdržana kod svih prijedloga, jer  smatramo da glasači vrlo jasno moraju znati tko čini vladajuću koaliciju.
  2. Povjerenstva stranke LiPO na općinskim i gradskim razinama odlučiti će o političkom djelovanju na razini općinskih i gradskih vijeća .
  1. Stranka LiPO započeti će pripreme za parlamentarne izbore na razini 9 izborne jedinice
  2. Unutarstranački izbori na razinama općina i gradova održati će se do kraja godine.

S poštovanjem ,

Glavni tajnik  stranke LiPO

Alen Zorić