Ovakvim preventivnim aktivnostima nastoji se doprinijeti većem osjećaju sigurnosti inozemnih gostiju i osigurati kvalitetniji život građana ne samo tijekom turističke sezone, već i kroz cijelu godinu

Foto: PU ličko-senjska

Kako bi podigli razinu sigurnosti turista i njihove imovine danas je u Nacionalnom parku Plitvička jezera bio postavljen info punkt.

Na info punktu su policijske službenice Policijske uprave ličko-senjske s kolegama iz NR Kine, Italije i Slovenije savjetovali turiste kako se uz mjere samozaštite zaštiti da ne postanu žrtve kaznenih djela imovinskog kriminaliteta kao što su drske krađe, krađe, teške krađe provaljivanjem, razbojništva i drugo.

Turisti i građani su pozitivno reagirali na savjete, a pogotovo na mogućnost ostvarivanja neposredne komunikacije s policijskim službenicima iz svoje matične zemlje.

Cilj ovih aktivnosti je podizanje razine samozaštitnog ponašanja građana i turista te njihove informiranosti kako bi smanjili mogućnost da postanu žrtvom kaznenog djela.

Turisti su upoznati da se na letcima i brošurama osim savjeta nalaze i važni telefonski brojevi  putem kojih  se može zatražiti pomoć, ukoliko se kazneno djelo ipak dogodi.

Gs Press PULS