Teroriziranje stanovnika Vukšića, Široke Kule i Ostrvice od strane neodgovornih vlasnika konja i krava lutalica nastavljeno je i ovih dana. Da je nekome od žitelja okolice Ličkog Osika „pukao film“ i uzeo stvari u svoje ruke, kazuje i podatak po kojemu su protekloga tjedna dva konja otrovana u Širokoj Kuli.

Jučer je netko ubio mlađeg bika na ispaši pored Perušića. Nesretna je životinja potom odvučena 200-tinjak metara dalje, polivena benzinom i zapaljena (!), valjda da vlasnik ne bi mogao iskoristiti meso. Za sve spomenuto već smo dobili novu kovanicu: “stočarski terorizam“!

Svježe scene stižu iz zaleđa Vukšića. Vlasnici konja lutalica bolje su obaviješteni od nas medija i čuli su da se tamošnji mještani organiziraju. Pljušte prijave nadležnim tijelima, u sve se umiješala lokalna samouprava, državni inspektorat, Policija i mediji. Sada se odlutali konji sakupljaju terenskim vozilima i tjeraju dalje od toga područja. Možda će se na koncu ove priče netko meritoran upitati na kakve se sve načine u Lici dobivaju poticaji za stoku koja se napasa na tuđim njivama, praveći pri tome velike štete.

Gs Press