POLICIJA je tijekom ljeta imala puno posla u ispisivanju kazni zbog prekoračenja brzine pa su u srpnju i kolovozu zabilježili gotovo 40 tisuća prekršaja. Uhvatili su više hrvatskih državljana nego stranaca. Domaćima su evidentirane 24 tisuće prekršaja, dok su stranci zaradili 15 tisuća kazni za 15.065 prekršaja.

One najekstremnije prekršitelje, koji vole potegnuti i preko 200 kilometara na sat, uskoro će na autocestama hvatati novi policijski presretači, takozvane Kobre.

O svemu je govorio zapovjednik Josip Medved:

Imat će ugrađene uređaje za nadzor brzine kretanja, a određeni broj imat će i ANPR sustav, pomoću kojeg se automatski učitavaju registarske pločice. Do sada smo imali mobilne, imat će i prednju i zadnju kameru i automatski će provjeravati sve registarske pločice s kojima se taj automobil mimoiđe”, rekao je Medved.

Medved je rekao da se njihovi službenici svakodnevno susreću s vozačima koji jure preko 250 kilometara na sat.

“Bilo je raznih situacija bježanja. Mogu istaknuti jednu situaciju koja se dogodila nedavno. Jedan se vozač u blizini Jastrebarskog s neregistriranim autom i skrivenim tablicama nije htio zaustaviti policajcima. Bježao je s probušenom gumom, odbio se zaustaviti, prolazio kroz crveno, na području grada naši su ga djelatnici zaustavili i otišao je u istražni zatvor na mjesec dana“, ispričao je Medved.

Gs Press / index.hr