DO PONEDJELJKA će još biti stabilno, većinom sunčano i za doba godine iznimno toplo, uz jačanje južine. Potom stižu zahlađenje, bura, kiša, u gorju i snijeg, piše Tomislav Kozarić iz DHMZ-a za HRT.

Danas će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti sunčano, uglavnom vedro te vrlo toplo s najvišom temperaturom i do 27°C, a rano ujutro bit će od 8 do 10°C. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni. U središnjoj Hrvatskoj sunčano, povremeno uz bijele koprenaste oblake visoko na nebu. Vjetar slab. Popodnevna temperatura između 24 i 26°C, a jutarnja oko 10°C.

Sunčano uz vlaknaste ciruse bit će i na sjevernom Jadranu i u Gorskoj Hrvatskoj. U gorju vjetar tek ponegdje umjeren sjeveroistočni, na moru ujutro slaba i umjerena bura, podno Velebita i s jakim udarima, a poslijepodne mjestimice sjeverozapadnjak. Najviša temperatura zraka od 22°C u gorju do 27°C na moru.

U Dalmaciji pretežno sunčano i vrlo toplo, ujutro ponegdje sa slabom do umjerenom burom. Od sredine dana puhat će sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. More malo do umjereno valovito. Jutarnja temperatura između 15 i 20°C.

Krajnji jug Hrvatske imat će najviše vedrine te, kao i drugdje u Hrvatskoj, visok UV-indeks Sunčeva zračenja. I temperatura će biti razmjerno visoka – od 16°C ujutro do 28°C sredinom dana. Nakon burina popodne maestral uz malo do umjereno valovito more.

Do ponedjeljka suho i iznimno toplo pa velika promjena

Pretežno sunčano te iznimno toplo na kopnu će biti i iduća dva dana, a u nedjelju ponegdje može biti i vruće. U utorak sa sjevera postupni porast naoblake, pa do kraja dana u mnogim krajevima kiša, često u obliku pljuskova, vjerojatno praćenih grmljavinom. Jugozapadnjak u jačanju, a u utorak će okrenuti na sjeveroistočnjak uz pad dnevne temperature.

Na Jadranu u nedjelju vedrina te mirno ili sa slabim vjetrom, pa mjestimice može biti magle, pogotovo u jutarnjim satima. U ponedjeljak pretežno sunčano, jugo u jačanju. U utorak uz jako jugo daljnji porast naoblake, a prema kraju dana na sjeveru ponegdje kiša, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom. Dnevna temperatura postupno niža.

Gs Press / index.hr