Pretežno oblačno je duž Jadrana, na mjestima ima i slabe kiše. U unutrašnjosti je manja naoblaka, barem prema njezinom istoku. Dominantan je vjetar južnog smjera, pušu uglavnom jugo i jugozapadnjak. Jugozapadnjak je pojačan u gorskim predjelima. Na olujne udare vjetra na području gospićke regije upozorava i Meteoalarm, sustav Državnog hidrometeorološkog zavoda.

U nastavku utorka, osim što će na mjestima biti vjetrovito, slabe kiše može još pasti malo duž Jadrana i u područjima uz Jadran. I blagdan Svetog Stjepana obilježit će iznadprosječna toplina.

Srijeda će biti barem dijelom sunčana, uz mogućnost za koju kap kiše većinom duž Jadrana i u područjima uz Jadran. I tijekom četvrtka i petka isto tako treba računati na mogućnost oborine, uglavnom duž Jadrana i u područjima uz Jadran.

Na samom kraju godine sve nestabilnije, izgledna je promjena vremena, barem tako u ovim trenucima pokazuju prognostički materijali. Čini se da bi Stara godina u većini predjela donijela kišu, snijeg u dijelove unutrašnjosti, i to ne samo gorske, prognoza meteorologinja N1 televizije Tea Blažević.

Gs Press / tportal.hr