Donosimo vremensku prognozu meteorologinje Tee Blažević.

Na kopnu će sutra biti slabe kiše, poslijepodne i susnježice i snijega, što osobito vrijedi za gorje. Obilnija će oborina biti u petak poslijepodne, kad će duž Jadrana biti vrlo kišovito, a kako će olujan južnjak dizati visoke valove, mnoge rive bi mogle biti poplavljene.

Duboka ciklona naći će se svojim središtem nad Jadranom u noći na subotu, kad treba računati na mogućnost jačih nevera na moru pri čemu se mogu formirati i pijavice.

Nepovoljne će biti prilike i u unutrašnjosti, osobito u gorju gdje će padati snijeg i formirat će se novi snježni pokrivač.

Stabilizacija vremena bit će kratkotrajna, piše meteorolog HRT-a Zoran Vakula.

Već u četvrtak i petak bit će oblačnije, uz povremenu kišu, osobito u petak i obilniju, praćenu i grmljavinom, na Jadranu ponegdje možda i tučom. U unutrašnjosti će biti i snijega – u gorju sigurno, a vjerojatno i u nekim nizinama.

Nevolje će stvarati i vjetar, ponajviše na Jadranu u petak, i to ne samo zbog jačine, nego i zbog nagle promjene smjera – od juga i južnog, do sjeverozapadnog i sjevernog, ponegdje uz obalu i bure, pa vlasnici plovila trebaju biti na velikom oprezu.

Naravno, i biometeorološke će prilike biti iznimno nepovoljne! Od vikenda će biti ponovno stabilnije, a u sljedećem tjednu i osjetno toplije, osim u nekim nizinama s dugotrajnom maglom i niskim oblacima.

Gs Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.