Moguća su oštećenja na imovini te na drveću te lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča, upozoravaju iz DHMZ

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) izdao je narančasti alarm za osječku regiju.

Naime, očekuju se danas u jutarnjim satima lokalno izraženi pljuskovi s grmljavinom, ponegdje i grmljavinsko nevrijeme.

24sata

– Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu – upozoravaju iz DHMZ.

Prijepodne oblačno, popodne većinom sunčano

U sjevernim kopnenim područjima u prvom dijelu dana pretežno oblačno, ponegdje kiša i grmljavina, a lokalno jači pljuskovi, posebice na istoku, dok će poslijepodne većinom biti sunčano, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku (DHMZ) za ponedjeljak.

Malo kiše moguće je poslijepodne samo mjestimice. Na Jadranu i u krajevima uz Jadran prevladavat će sunčano uz malu vjerojatnost za lokalni pljusak te grmljavinu ponegdje u gorskoj Hrvatskoj i u unutrašnjosti Dalmacije.

Vjetar uglavnom slab, ujutro još mjestimice umjeren, prema istoku na udare i jak sjeverni i sjeveroistočni. Na sjevernom dijelu Jadrana slaba i umjerena, podno Velebita i jaka bura, drugdje zapadnjak i sjeverozapadnjak.

Najviša dnevna temperatura između 23 i 28, na Jadranu od 28 do 33 Celzijeva stupnja.

Gs Press / 24sata.hr